Schenking via Notariële akte

Een gift aan onze Stichting is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Een bijzonder interessante mogelijkheid is de periodieke gift. Deze periodieke gift is in tegenstelling tot de 'gewone' gift volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Voorwaarde voor volledige aftrekbaarheid van de gift is dat deze notarieel vastgelegd moet worden voor een minimale periode van vijf jaar. Afhankelijk van uw inkomen en leeftijd ontvangt u dus 16% tot 52% van het jaarlijkse uitgekeerde bedrag terug van de Belastingdienst. U kunt zelf het jaarlijkse voordeel berekenen met de Schenkcalculator.

Het opmaken van een notariële akte is heel eenvoudig. U kunt gebruik maken van onderstaand online invulformulier. Doet u het liever op uw gemak met de pen print dan het formulier uit. Als u wilt dat wij u een formulier opsturen, zend ons dan een Email en wij zorgen dat u er een thuisbezorgd krijgt.

Slim schenken met een notariële akte, vraag direct online uw akte aan!

U kunt direct onderstaand formulier invullen. Wij nemen de notariskosten voor onze rekening bij een schenking van € 200,- per jaar of meer. Na het invullen van onderstaand formulier ontvangt u direct per e-mail een volmacht ter ondertekening en een concept akte. Zodra u de volmacht ondertekent en met een kopie legitimatiebewijs opstuurt maakt de notaris een akte op.