Dating en romantiek, My Blog

Grindr die het etniciteitsfilter heeft gedumpt, heeft nieuwe problemen gecreëerd voor de mensen die het wilde helpen

Harper Vasquez

Aan het begin van het hoogseizoen kondigde Grindr aan dat het eindelijk zijn ‘etniciteitsfilter’ liet vallen na meer dan een decennium te hebben gesleept.

 

Maar het blijkt dat, hoewel het goed bedoeld is, het verwijderen van het filter een nieuwe reeks problemen heeft gecreëerd. Specifiek voor de mensen zelf was het bedoeld om te helpen.

 

In een verklaring die vorige maand op sociale media werd gepost, kondigde Grindr aan dat het het filter aan het verwijderen was om steun te tonen voor Black Lives Matter en ter ere van trots.

 

 

 

‘Hoe kunnen we een feestmaand beginnen als zo velen van ons pijn hebben?’ zei het bedrijf. “Het is onze verantwoordelijkheid om ons uit te spreken tegen de haat en het geweld waarmee zo’n essentieel onderdeel van onze gemeenschap nog steeds wordt geconfronteerd.” Leukedatingsite.nl voor nieuwe dates.

 

Verwant: Grindr markeert het begin van de Pride-maand door zijn etniciteitsfilter te dumpen

 

Maar in een nieuwe opinie gepubliceerd door de Britse GQ legt homoseksuele zwarte schrijver Otamere Guobadia uit hoe sommige BIPOC-gebruikers het filter daadwerkelijk gebruikten om te ontsnappen aan de overweldigende zee van witte profielen waarmee ze constant worden geconfronteerd wanneer ze zich aanmelden, en hoe ze niet het heeft voor hen een minder vriendelijke, minder veilige ervaring gecreëerd.

 

“Voor veel zwarte homoseksuele mannen en homoseksuele mannen, stellen de etniciteitsfilters hen in staat om andere mannen te vinden en vriendschap te sluiten en een gemeenschap met hen op te bouwen, vrij van anderszins, fetisjisme en blanke blikken”, schrijft hij.

 

Guobadia beweert dat veel BIPOC-gebruikers zich zo misbruikt voelden door blanke homo’s dat ze niet bijzonder geïnteresseerd waren om met hen in de app te communiceren en in plaats daarvan op zoek waren naar jongens die hun ervaringen delen.

 

“Veel homomannen van kleur worden om deze reden alleen geïnvesteerd in romantische relaties met andere homomannen van kleur”, schrijft Guobadia. ‘Dankzij de etniciteitsfilters konden ze voor de verandering een op hen gerichte ervaring samenstellen.’

 

(Korte kanttekening: neem voordat je gaat huilen “omgekeerd racisme” even de tijd om jezelf te informeren over wat die term werkelijk betekent. Datingsites met alle mensen.

 

 

Bovendien voegt Guobadia eraan toe dat het afschaffen van het etniciteitsfilter niet de onderliggende problemen aanpakt die de app sinds haar oprichting in 2009 hebben geplaagd.

 

“Veel [BIPOC] gebruiken het om noodzakelijkerwijs een datingervaring te creëren die geïsoleerd is van de standaard witheid en blanke suprematie die zowel de app als de gay datingwereld zo vaak doordringen”, schrijft hij.

 

“Zonder te proberen deze problemen te begrijpen, en de manier waarop blanke mannen zwarte mannen fetisjen en marginaliseren op hun app, is dit een kleine pleister op het racisme waarmee we in de gemeenschap worden geconfronteerd.”

 

Hij gaat door:

 

Het feit blijft dat onze grieven veel dieper gaan, waarvan de gevolgen veel verder en verwoestend zijn dan dating-apps. Queer-gemeenschappen hebben altijd een beladen relatie gehad met zwarte seksualiteit. Zwarte homo’s hebben ontdekt dat zowel hun ervaringen als hun bestaan ​​systematisch zijn uitgewist. Hedendaagse gesprekken in de LGBTQ-gemeenschap positioneren zwarte mannelijkheid als zowel een buitenstaander als een archetypische slechterik.

 

Guobadia besluit met te zeggen dat homo-BIPOC de gelegenheid moet krijgen om “ruimtes in te richten en te beheren en ervaringen te ervaren die anders zijn dan de beperkingen en straffeloosheid van de blanke homo-ze.”

 

Verwant: Grindr heeft mogelijk binnenkort een coronavirusfilter

 

Grindr wordt al lang bekritiseerd omdat hij niet genoeg doet om racisme op zijn platform te bestrijden.

 

Na het uitdelen van “het is gewoon een voorkeur!” argument voor bijna een decennium, in 2018 lanceerde het zijn #KindrGrindr-campagne om gebruikers aan te moedigen om te stoppen met het maken van uitspraken zoals ‘geen zwarten en geen Aziaten’ op hun profielen.

 

Veel gebruikers waren echter niet blij dat het een etniciteitsfilter bleef aanbieden, waardoor gebruikers etnische groepen naar keuze konden filteren.

 

Bron: Leukedatingsite.nl

 

Back to top